Nga libra, në filma!

Të shumta janë rastet e letërsisë së ekranizuar, nga e hershmja e deri tek ajo e ditëve të sotme. Ndër rastet, krijimitaria e Stephanie Meyer, që pasi mbajti ngërthyer miliona lexues me katër vëllimet e sagës Twilight, u shndërrua në një prodhim kinematografik, që tërhoqi miliona shikues. Librat të lejojnë të jesh vetë regjisor.Kjo më…

Personalitete të jetës publike flasin për Dritëro Agollin!

Në ditën e humbjes së legjendës së letrave shqipe Dritëro Agolli të shumtë ishin njerëzit të njohur e të panjohur që shprehën keqardhjen e tyre për humbjen e tij.Miq,të afërm,shkrimtarë kolegë dhe njerëz që e kanë adhuruar në distancë nga shkrimet e tij shprehën dhimbjen për largimin nga jeta të Agollit.Të Tillë ishin Ismail Kadare,Rexhep…

Nderron jete Dritero Agolli!

“Ketu s’do jesh,do jesh larguar ,në tokë i tretur si të tjerë ,në kafenenë e preferuar nuk do të shohin më”-këto janë disa nga vargjet më të ndjera të Dritëro Agollit i cili ndërroi jetë dje. Ai është shuar në moshën 85-vjecare nga një sëmundje në mushkëri. Autori legjendë më poezitë e tij ka ndërruar…