KËSHILLA PËR SHKRIMTARËT E RINJ

NGA Stephen King Shumica e shkrimtarëve bien dakord që fjalia e parë është, mbase, më e rëndësishmja në një krijim letrar; fjalia e parë është ajo që fton lexuesin të nisë të lexojë. Shkrimtari i njohur Stephen King mendon se fjalia e parë është njëlloj e rëndësishme si për lexuesin, edhe për shkrimtarin. Reklama

Facebook-u dhe gjuha e urrejtjes

Problemi i rregullave të Facebook-ut ndaj gjuhës së urrejtjes lidhet edhe me faktin se në vende të ndryshme ekzistojnë rregulla dhe ligje të ndryshme.Një shenjë e gjelbër ose kryq i kuq shënon dallimin.E gjelbra do të thotë ende e tolerueshme.E kuqja:fshije!!disa shembuj?Thirrjen për të rrahur fëmijët e shëndoshë(‘Lets beat  up fat kids’)facebook-u e toleron.Kurse në…

Biblioteka Qytet Studentit një pasuri me 9 mijë libra!

Qytet student ka një bibliotekë shumë të pasur pasi gjithsej në të numërohen 9 mijë e 166 libra.Koleksione të pafundme të ndara në rafte sipas fushave të caktuara përbëjnë pasurinë e kësaj biblioteke thotë përgjegjesja e bibliotekës..Në bibliotekë mund të gjesh libra që nga filozofia,psikologjia,letërsia,historia,shkencat e tjera etj.Librat janë të aksesueshëm nga të gjithë studentët…

Deformimi i gjuhës shqipe në rrjetet sociale!

Cdo ditë e më shumë teknologjia po përparon dukshëm edhe në marrëdhëniet tona shoqërore,ekonomike,familjare etj.Pyetja që lind është :përparimi teknologjik është edhe përparim shoqëror,rritje kulturore?Vështirë të jepet një përgjigje e prerë më thikë pasi shumëcka mund të thuhet për këtë temë.Ajo cka nuk mund të mohohet kurrësesi është se ky përparim teknologjik ka sjellë një…

Nga libra, në filma!

Të shumta janë rastet e letërsisë së ekranizuar, nga e hershmja e deri tek ajo e ditëve të sotme. Ndër rastet, krijimitaria e Stephanie Meyer, që pasi mbajti ngërthyer miliona lexues me katër vëllimet e sagës Twilight, u shndërrua në një prodhim kinematografik, që tërhoqi miliona shikues. Librat të lejojnë të jesh vetë regjisor.Kjo më…